Cykel – en bra träningsform

Det finns väldigt många bra skäl att börja cykla. Förutom att det är en riktigt bra träningsform, är cykling väldigt skonsamt för de allra flesta kroppar.

Effektivt

När du cyklar använder du kroppens största muskler. Samtidigt som dessa viktiga muskler får sin träning, är det hjärta och lungor som drar mest nytta av motionen. Du trimmar ändå fortfarande hela kroppen och förbättrar konditionen effektivt. Dessutom kan du lätt anpassa din träning efter vad du vill uppnå.

Mångsidigt

En cykel är inte bara två hjul och en ram. Det finns otaliga modeller och användningsområden. Jo, självklart kan du cykla på alla cyklar! Men vissa lämpar sig bättre för att susa fram på landsvägen så snabbt du bara förmår medan andra passar svårare terräng. Mountainbikes kan kanske vara något för dig, om du trivs i skog och natur? Gillar du äventyr är det också ett bra alternativ. För att bara börja pendla till jobbet kanske du vill ha en enklare modell.

Skonsamt

Argumenten för cykling är många. Det bästa är ändå att det är så otroligt snällt mot din kropp. Du rör benen i mjuka och regelbundna rörelser oberoende av hur mycket du tar i. Med lugnare takt kan cykling dessutom vara den perfekta återhämtningsträningen mellan gympassen. Är du skadad kan du ofta cykla ändå!

About admin